Gari (inlagd ingefära)

67
27
Gari (inlagd ingefära)

Denna himmelskt goda gari är redo att ätas 3 timmar efter inläggningen i bland annat su (risvinäger) men håller betydligt längre än så. Försök göra så tunna skivor som möjligt av ingefäran, det gör stor skillnad för smaken! Servera till sushi eller andra asiatiska rätter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Gari (inlagd ingefära)

Ingredienser

8 portioner
1
bit färsk ingefära (à ca 100 g)
5 dl
vatten
1 dl
risvinäger (su)
1 dl
socker
1 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Helene

2021-03-27

Hur länge håller den i kylskåp?

Ninni

2020-12-17

Jättegott!!

Mats

2020-12-16

Kan man använda vanlig vinäger eller äppelcidervinäger?

Redaktionen ICAse

2020-12-22

Hej Mats! Risvinäger är mildare och lite sötare än både vitvin- och äppelcidervinäger så vi skulle inte rekommendera att byta. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 254 KJ / 61 kCal
Fett 0.4 g
Salt 0.94 g
Kolhydrater 13 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept