Farmor Lisas glutenfria bröd

105
11
Farmor Lisas glutenfria bröd

Fylligt och gott glutenfritt bröd bakat med glutenfria mjölmixer. Detta bröd passar utmärkt att servera till maten eller som ett enkelt kvällsmål. Du kan variera pålägg efter egen smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Farmor Lisas glutenfria bröd

Ingredienser

25 st
50 g
jäst
4 dl
vatten
4 dl
mjölk
1 dl
glutenfria havregryn
2 msk
fiberhusk
4 msk
neutral olja
2 msk
ljus sirap
2 tsk
salt
400 g
glutenfri mjölmix (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl mjölmix)
400 g
glutenfri grov mjölmix (400 g motsvarar 6 1/2 dl mjölmix)
1
uppvispat ägg
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

105

Kommentarer

Asma

1/6/2021

Jag vill resapt på 1 portion

Linnea

10/27/2020

Lyckat resultat. Med Finax mix behövdes mindre mängd än vad som står i receptet. Jag tog bara 1 tsk salt och det blev lagom. Lät jäsa längre än vad som står.

Johanna

10/22/2020

På tok för salt. Näst intill oätligt5

Redaktionen ICAse

11/2/2020

Hej Johanna! Vi har nu dragit ner till 2 tsk salt och hoppas det blir godare. Hälsnigar Michelle

Testa liknande recept