Coleslaw

448
82
Coleslaw

Coleslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Servera coleslaw som tillbehör till exempelvis grillat kött, hamburgare eller revbensspjäll.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Coleslaw

Ingredienser

4 portioner
245 - 250 g
finstrimlad vitkål (245 g motsvarar ca 7 dl vitkål)
1
liten morot
1
liten rödlök
1 dl
crème fraiche (lätt eller vanlig)
1/2 dl
majonnäs
1 tsk
fransk senap
1 tsk
socker
1/2 tsk
salt
1 krm
grovmald svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut crème fraiche mot en växtbaserad fraiche. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

448

Kommentarer

Kristina

2021-09-19

Jättegott o superenkelt!

Berit

2021-09-16

Supergod!!!

Åsa

2021-09-05

Supergod, tog hälften av majonäsen det blev perfekt! Sparas som favoritrecept!

Näringsvärde per portion

Energi 858 KJ / 205 kCal
Fett 18 g
Salt 1 g
Kolhydrater 8 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept