Caesarsallad med chilimarinerad kyckling

28
4
Caesarsallad med chilimarinerad kyckling

En härligt krispig caesarsallad med ägg och kapris blir en utsökt lättare lunch som serveras med en chilimarinerad kyckling smaksatt med oregano. Parmesan och krutonger på toppen av salladen för lite extra lyx.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Caesarsallad med chilimarinerad kyckling

Ingredienser

4 portioner

Chilimarinerad kyckling

2
vitlöksklyftor
1 tsk
chiliflakes
1 msk
torkad oregano
2 msk
flytande honung
2 msk
olivolja
1 msk
soja
600 g
kycklingfilé

Caesarsallad

1 dl
grovt riven parmesanost
1
ägg
2 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
kapris
2 dl
matolja
2
romansalladshuvuden (à ca 200 g)
1
påse krutonger (à 120 g)
-
hyvlad parmesanost till garnering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på krutongerna. I övrigt är rätten fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: uteslut krutongerna eller gör egna av glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och kontrollera krutongerna.

Gör så här

Tips

Ju längre marinering desto saftigare blir kycklingen. Alla ingredienser till dressingen bör ha ungefär samma temperatur. Mixa dressingen med stavmixer så blir den riktigt fluffig.

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Kristian

2021-03-19

Inga sardeller i dressingen?

Redaktionen ICAse

2021-03-22

Hej Kristian! Nej, inga sardeller i den här varianten. Om du vill göra en dressing med sardeller så här hittar du det https://www.ica.se/recept/caesardressing-721754/. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Filippa

2018-08-18

Detta är ett fantastiskt recept. Vi gör kycklingen om och om igen, alltid med nöjda gäster. Funkar också på grill!

Redaktionen

2011-05-23

Hej! Det ska vara ett "rått" ägg i just denna dressingen. Egentligen är det ett helt vanligt majonnäsrecept som grund till den här dressingen. Men däremot finns det en annan dressing som heter nobisdressing, den ska göras med ett ägg som bara är kokt ca 2 minuter.

Testa liknande recept