Caesarsallad med chilimarinerad kyckling

33
7
Caesarsallad med chilimarinerad kyckling

En härligt krispig caesarsallad med ägg och kapris blir en utsökt lättare lunch som serveras med en chilimarinerad kyckling smaksatt med oregano. Parmesan och krutonger på toppen av salladen för lite extra lyx.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Caesarsallad med chilimarinerad kyckling

Ingredienser

4 portioner

Chilimarinerad kyckling

2
vitlöksklyftor
1 tsk
chiliflakes
1 msk
torkad oregano
2 msk
flytande honung
2 msk
olivolja
1 msk
soja
600 g
kycklingfilé

Caesarsallad

1 dl
grovt riven parmesanost
1
ägg
2 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
kapris
2 dl
matolja
2
romansalladshuvuden (à ca 200 g)
1
påse krutonger (à 120 g)
-
hyvlad parmesanost till garnering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på krutongerna. I övrigt är rätten fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: uteslut krutongerna eller gör egna av glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och kontrollera krutongerna.

Gör så här

Tips

Ju längre marinering desto saftigare blir kycklingen. Alla ingredienser till dressingen bör ha ungefär samma temperatur. Mixa dressingen med stavmixer så blir den riktigt fluffig.

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Jolanta

2021-07-22

Den bästa kycklingen någonsin, använder marinaden flitigt till kyckling även om gör annan rätt, sååå gott!

Cecilia

2021-06-02

Hejsan! Jag blir lite förvirrad,ska kycklingen först delas i 3cm kuber och sen skäras i skivor????

Helene

2021-04-24

Väldigt gott!!

Testa liknande recept