Auberginegratäng med tomat och mozzarella

1
2
Auberginegratäng med tomat och mozzarella

Läcker gratäng som inte är alltför avancerad. En smarrig tomatsås får puttra tillsammans med vitlök och basilika för att sedan hällas i en form med mozzarella samt aubergineskivor som panerats med parmesan och mjöl. Otroligt uppskattad rätt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Auberginegratäng med tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 kg
tomater
2
gula lökar
-
några kvistar basilika
1/2 dl
olivolja
3
vitlöksklyftor
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
olja till formen
2
auberginer
1 dl
riven parmesanost
1 dl
vetemjöl
200 g
grovriven mozzarella

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Margareta

2021-04-13

Tyvärr- för ovanlighetens skull - ett ganska menlöst och tråkigt recept.

Carin

2008-02-21

Jättegod och enkel att göra. kan med fördel strö på lite chiliflingor för mer hetta. Jag serverade rätten som den är med sallad gjord på guka, avacado, majs och balsamvinäger. Kanon!

Testa liknande recept