Bjud gärna dessa fantastiska biffar på nötfärs med sötma från äpple och sälta från bacon med klyftpotatis om du föredrar det framför kokt. Röran med fetaost blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2012
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett och yoghurt. Välj laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Kommentarer
Anna
9/30/2013Gott tyckte vi alla fyra, med två barn som ofta matvägrar är det en seger i sig! Det var även gott i lunch låda nån dag senare. Vi serverade potatismos till.
Karin
1/27/2012Vi bytte ut potatisen mot pommes. Biffarna blev himla goda tyckte vi vuxna, men min 4 årige son tyckte att de var starka, kan vara gräslöken som han hängde upp sig på. Han älskade dock såsen som vi ökade mängden yoghurt och fetaost i. Äpplena var ok men inget tvång att ha med. Kanske man skulle haft en äppelsallad till istället, det passar bättre ihop med såsen tycker jag. Biffarna och såsen kommer vi att göra fler gånger.
Jessicha
1/17/2012Bacon och äpple gjorde biffarna saftiga och jättegoda. Tabasco i såsen var en klar favorit. Vi hittade ingen salladslök så det fick bli pärllök istället, det fungerade bra. Snabbt och lättlagat. Vi kommer definitivt laga receptet igen