Matjessilltallrik med pepparrot

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Matjessilltallrik med pepparrot

En silltallrik slår aldrig fel, sommar som påsk eller jul! Lägg matjessillen på en tallrik tillsammans med kokt ägg och toppa med kapris, gräddfil, gräslök och färskriven pepparrot. Servera med brynt smör-slungad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Matjessilltallrik med pepparrot

Ingredienser

6 portioner
400 g  små potatisar
4   ägg
50 g  smör
2 msk  kapris
2   förp matjessill (à 200g)
2 dl  gräddfil
2 msk  finriven pepparrot
1/2 dl  finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt ut smör och gräddfil mot laktosfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1779 KJ / 425 kCal
Fett30 g
Salt4.51 g
Kolhydrater21 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjesill med brynt smör och rom
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Midsommarröra
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Drottning Margrethes sill
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lerpottasill med brynt smör
Betyg 3.7 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga