Matjesill med brynt smör och rom

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
1
Matjesill med brynt smör och rom

Matjesill med brynt smör, rom och ägg är en lyxig midsommarrätt. Brynt smör och rom hjälper till att skapa det där lilla extra i smaken. En urgod klassiker.

Matjesill med brynt smör och rom

Ingredienser

4 portioner
2   förp matjessill i bitar (à 200 g)
4   kokta ägg
2   schalottenlökar
8   kokta potatisar
1 dl  riven pepparrot
1/2 dl  hackad dill
50 g  smör (+ extra till formen)
1 - 2   förp caviar stenbitsrom (à 75 g)
svartpeppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Ser gott ut men ska det verkligen tillagas i ugnen?

Anne marie

2023-06-19

Hej Anne Marie! Ja, den här varianten ska tillagas i ugnen. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-20

Testa liknande recept

Sillkrans med smörstekt kavring och färskpotatis
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill på fat
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
184 personer har röstat
Under 30 min att tillaga