Köttfärspytt
En trevlig köttfärspytt bjuder vi här på, med potatis, lök och paprika i mitten. Köttfärsen, lökarna och paprikorna får en fin smak av smör när de fräser i pannan och efteråt kan du tillsätta lite saltgurka som smakhöjare tillsammans med potatisen.
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 potatisar
1 msk olja
2 gula lökar
2 röda paprikor
1 msk flytande margarin
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 - 1 1/4 krm grovmald svartpeppar
4 saltgurkor
För alla
Ersätt det flytande margarinet med olja eller mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Klipp gärna lite grönt över den färdiga pytten t ex persilja, gräslök eller basilika.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2241 KJ / 536 kCal
Kolhydrater14 g
Kommentarer
Lätt vardagsmat.Själv hade jag i mer grönsaker som gav mer färg och fräschör(några selleristjälkar och mer paprika),lite färsk basilika och starkare kryddning.Cayenne eller chilipeppar ger mer sting.FÄrsk chili går också bra.
Cecilia
2009-10-15Lättlagad vardagsmat som smakar gott,men själv hade jag i mer grönsaker
Cecilia
2009-10-15Bra vardagsmat. Kommer att hoppa över gurkan till nästa gång, och lägga bakplåtspapper under potatisen. Maken tyckte att det var lita smaklöst, kommer att prova med taco-krydda, och yougurt med vitlök.
Katja
2009-07-14