Pumpamarmelad
Pumpamarmelad, en härligt söt marmelad med pumpakött och socker som du ger en gnutta syrlighet med citron eller apelsin. Marmeladen är fantastiskt god på rostat bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003
Ingredienser
6 dl (900 g)
1 kg pumpakött (kärnfritt)
skal av 1 1/2 citron eller apelsin (1/2 citron motsvarar 1 apelsin)
6 1/2 dl strösocker
För alla
Pumpamarmelad innehåller inte gluten, mjölkprotein, laktos eller ägg.
Gör så här
Bra att veta om att koka marmelad.
Tips
God på rostat bröd. Om pumpan rivs grovt behöver den inte mixas. Använd gärna en smakrik pumpasort, t ex hokkaido.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde idag,den blev så god.Jag hade oxå apelsinjuice o färsk Ingefära i. Ingrid 9/11-23
Ingrid
2023-11-09Behöver man inte ha någon vatten i?
Maryam
2022-11-23Gjorde på nakenfröpumpa, hade i apelsin och ingefära. Blev jättegod, men tog ca 2h att koka ihop. Kanske mer vätska i nakenfröpumpa? Annars nöjd :)
Astrid
2020-12-07