Raita med chili
Raita är en indisk smakrik röra baserad på matyoghurt med smak av spiskummin, koriander, chili och kajennpeppar. Raita passar bra till mycket, till exempel till den indiska currygrytan Bharela sabzi shaak.
Ingredienser
4 portioner
3 1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 krm kajennpeppar
1/2 tsk salt
1/3 gurka
1 msk hel eller malen spiskummin (malen behöver inte rostas)
1 dl hackad koriander (1 dl motsvarar ca 1 kruka)
ev 1 msk finhackad grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
granatäppelkärnor
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer