Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål
Tillaga rödbetorna på två, tre olika sätt för en extra smakdimension. Den varma remouladen är kort och gott grym!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 portioner
800 g rödbetor (gärna små)
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 krm olivolja
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
150 g varmrökt sidfläsk
dillvippa till garnering
rå blomkål att riva över
salt
svartpeppar
Varm curryremoulad
100 g smör
1 liten schalottenlök
1/2 syrligt äpple
1 tsk curry
1 msk olivolja
1 äggula (rumsvarm)
2 krm ättiksprit (12 %)
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Rödbetsgelé (för 4 port): Lägg 3 gelatinblad i kallt vatten 5 minuter. Sila av och koka upp 2 dl av inläggningslagen från rödbetorna i en liten kastrull. Ta från värmen och vispa ner gelatinbladen. Häll i en plastlåda och låt stelna 2–3 timmar i kylen. Stjälp upp och skär gelén i fina tärningar. Servera till rödbetssalladen och eventuellt ångad torsk.
Har du lagat receptet?
Kommentarer