Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Tillaga rödbetorna på två, tre olika sätt för en extra smakdimension. Den varma remouladen är kort och gott grym!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödbetor (gärna små)
finrivet skal av 1   citron
1/2 dl  färskpressad citronjuice
2 krm  olivolja
1/2 dl  ättiksprit (12 %)
1 dl  socker
1 1/2 dl  vatten
1   lagerblad
150 g  varmrökt sidfläsk
dillvippa till garnering
rå blomkål att riva över
salt
svartpeppar

Varm curryremoulad

100 g  smör
1   liten schalottenlök
1/2   syrligt äpple
1 tsk  curry
1 msk  olivolja
1   äggula (rumsvarm)
2 krm  ättiksprit (12 %)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Rödbetsgelé (för 4 port): Lägg 3 gelatinblad i kallt vatten 5 minuter. Sila av och koka upp 2 dl av inläggningslagen från rödbetorna i en liten kastrull. Ta från värmen och vispa ner gelatinbladen. Häll i en plastlåda och låt stelna 2–3 timmar i kylen. Stjälp upp och skär gelén i fina tärningar. Servera till rödbetssalladen och eventuellt ångad torsk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Parmesanrostad blomkål
Betyg 4.6 av 5.
144 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetschips
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saltinbakade rödbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade rödbetor med rosmarin
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga