Långkokt högrev
Om du vill ha ett otroligt saftigt, mört och smakrikt kött ska du testa det här receptet på långkokt högrev. Det du behöver är tid, en bit högrev, morot, lök, torrt vin och lite kryddor så får du ett fantastiskt och oklanderligt gott kött!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/2 kg högrev i hela bitar
1 gul lök
1 morot
2 kvistar färsk dragon
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
2 tsk salt
7 dl torrt vitt vin
vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Minska mängden kött per portion, sista 10 minuterna kan man lägga i goda svampar som champinjoner eller ostronskivling etc. med köttet. Eller varför inte byta ut högreven mot långkokt fläskkarre?
Gör så här
Tips
Spara gärna 6 dl (1 dl per port) av spadet till en dragonsås (se länk under steg 5).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1806 KJ / 433 kCal
Fett16 g
Salt2.1 g
Kolhydrater4 g
Protein49 g
Kommentarer
Hej När skall man ha i vinet?
Lars-olof
2024-03-29Hej Lars-Olof! Vinet ska i tillsammans med övriga ingredienser under tredje punkten. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-02Jag har lagat detta många gånger. Idag skall jag laga på 4 kg Perfekt att ha i frysen portionsförpackat. Bästa matlådan med sallad och kanske en ugnsrostad grönsak. Packad med protein och grönt. En hälsokur med delikat smak /Martin
Martin
2024-01-02Gillar denna recept med vitt vin, som gör att det blir litte lättare "pulled beef" än det vanliga och fortfarande fin och intressant smak. Gjorde såsen på spadet med lite grädde och några enbär och det blev mycket bra.
Juraj
2022-02-10