Pastagratäng med tonfisk och färskost
Pastagratäng med tonfisk och färskost är en lättlagad måltid med ingredienser som hela familjen gillar. Pastan, grönsakerna och tonfisken får extra skjuts av färskosten med smak av vitlök och örter.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010
Ingredienser
4 portioner
250 g pasta
1 broccoli (à 250 g)
1 paprika
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 ask färskost med vitlök och örter (à 125 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 msk basilika
1 burk avrunnen tonfisk i olja (à 185 g)
olja
salt och svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost, crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, ersätt färskost med tofu, byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåler soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och enkelt att göra
Jenny
2024-03-31Istället för tonfisk använde jag mig utav rökt strimlad skinka och blandade i lite svamp. Lätt att göra och gott.
Viktoria
2012-04-18