Ribbenstek med cider

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
3
Ribbenstek med cider

Uppskattad och otroligt smakrik sidfläsk som stekts knaprigt. Köttet tar åt sig av äppelcidern och det blir mört och fint. Servera ribbensteken med bakade rödbetor med getost och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Ribbenstek med cider

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg  färskt eller rimmat sidfläsk i bit med svålen kvar (eller skivat sidfläsk)
1 msk  peppar
4 tsk  salt
ca 5 dl  äppelcider (gärna torr)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt lyckad med det knapriga ytan. Hade potatishalvor till med en kall crème fraiche sås till plus stekta blandade grönsaker till.

Annika

2013-02-02

Jag tyckte det här receptet verkade spännande så jag lagade det en lördagskväll. Äldsta dottern var på besök och enligt henne var det en av de godaste rätterna hon ätit på länge! Maken tyckte också att det var mycket gott. Trots en väl tilltagen bit sidfläsk var det helt tomt på faten. Den knapriga svålen var allra mest uppskattad.

Ewa

2009-10-30

Jag gjorde steken på ekologisk gris och det blev jättegott. Vi gillar knaprig svål och hade kunnat äta mer

Git

2009-10-17

Testa liknande recept

Grillat sidfläsk
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskfilé med sidfläsk
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppeltoddy med ingefära
Betyg 3 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snabbrimmad torsk med örtrostade rödbetor
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Balsamicofilé med tryffelkantareller
Betyg 4.1 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga