Chilipastasallad
Chilipastasalladen har sting och är njutbar på buffén. Pasta, paprika, röd lök, avokado och kidneybönor blandas med crème fraiche och gräddfil till en härligt kladdig sallad. Sweet chilisås bidrar med både sötma och sälta och gör salladen komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
10 portioner
500 g pasta
2 dl lätt crème fraiche
3 dl gräddfil
2 paprikor
1 rödlök
5 salladslökar
250 g kokta kidneybönor
3 avokador
1/2 dl grön sweet chilisås (eller se Tips)
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Om man inte hittar grön sweet chilisås kan man ta röd sweet chilisås och ev tillsätta finhackad jalapeño eller annan chilifrukt till lagom styrka.
Förbered
2 dagar före: Gör inköp. Koka pasta och skär grönsakerna till pastasalladen, förutom avokadon.
Dagen före: Blanda pastasalladen, utom avokadon. Ställ kallt.
3 timmar före servering: Ställ fram att bli rumsvarm. Tillsätt avokadon. Vänd i lite mjölk om pastasalladen blivit stabbig strax före servering.
Förbered
2 dagar före: Gör inköp. Koka pasta och skär grönsakerna till pastasalladen, förutom avokadon.
Dagen före: Blanda pastasalladen, utom avokadon. Ställ kallt.
3 timmar före servering: Ställ fram att bli rumsvarm. Tillsätt avokadon. Vänd i lite mjölk om pastasalladen blivit stabbig strax före servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1489 KJ / 656 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein10 g
Kommentarer
Mycket uppskattad på buffébordet.
Martina
2007-08-20Kanongod! Detta tänker jag göra fler gånger, speciellt nu till sommaren. Hade i lite Sambal för att få lite mer sting!
Mia
2007-05-03