Tomatsoppa med chili och aprikoser
Värmande och väldoftande tomatsoppa med chili och aprikoser går snabbt att koka ihop och är värd varenda minut. Med bland annat vitlök, crème fraiche och finhackad chili blir soppan fantastiskt smakrik.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 urkärnad, finhackad röd chilifrukt t ex spansk peppar
2 msk raps- eller solrosolja
3 burkar hela skalade tomater (à 400 g)
2 msk tomatpuré
8 dl höns- eller grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
20 torkade aprikoser
1 dl crème fraiche + extra till garnering
salt och peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen, i övrigt fall är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraice mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1389 KJ / 332 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater19 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer