Saffranspaj

Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
4
Saffranspaj

En mumsig och saftig saffranspaj som passar extra bra till juletider. Gör ett krispigt pajskal som du sedan fyller med mandelmassa och saffran. Julens smaker blandar sig och resultatet är ljuvligt. Passar utmärkt att ställa fram på julbuffén.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Saffranspaj

Ingredienser

10 portioner
3 dl  vetemjöl
125 g  smör eller margarin
1 msk  strösocker
1   äggula
300 g  mandelmassa
1   paket saffran (à 1/2 g)
1 msk  vatten
3   äggulor
4   äggvitor

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt smöret mot mjölkfritt margarin.

Gör så här

Tips

Kakan passar bra på buffébordet och antalet portioner är beräknade därefter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Alldeles ljuvlig! En favorit på vårt julbord sedan 2005. Bäst om den görs i förväg, kan även smaksättas med riven apelsin. 5 stjärnor!

Ylva

2016-11-28

mmmm så go!!!

Anita

2011-10-17

Mycket god, och den blir bättre efter att ha stått till sig någon dag.

Maria

2006-10-30

Testa liknande recept

Cissis snabba julkaka
Betyg 2.9 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mazarinkaka i långpanna med citrus- och saffransglasyr
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelchips eller -rasp
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Elsas favoritkaka
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazarinkaka med saffran och apelsin
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Somrig mazarintårta med färska bär
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga