Marinerad vitlök
Vitlöksklyftorna får en mildare smak genom att kokas i vatten och vitvinsvinäger. Låt sedan vitlöksklyftorna marineras i sötman från honung och balsamvinäger tillsammans med smak chilin och salladskryddan.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997
Ingredienser
40 klyftor
40 vitlöksklyftor
3 dl vatten
1 tsk salt
1/2 dl vitvinsvinäger
Marinad
2 msk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1/2 tsk chilipulver
2 tsk salladskrydda
1/2 tsk salt
1 dl olja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Låt gärna vitlöken mogna i kylskåpet ett dygn så smakar de mer.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fungera vilken olja som helst?
Annica
2023-09-14Hej Annica! Vi har provlagat med en neutral matolja men självklart funkar det även med annan olja. Tänk bara på att t ex olivolja ger mer smak. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-19Varför finns inga mängder?
Eva
2023-07-15Hej Eva! Mängderna är angivna i receptet. Menar du att du inte kan se dem? Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-17Vad menas med att vitlöken skall mogna i kylskåpet ett dygn? Efter de har kokats?
Göran
2023-06-28Hej Göran! Vi menar att när vitlöken med marinad ligger i burken så får den gärna stå i kylskåpet 1 dygn innan servering så drar vitlöksklyftorna åt sig ännu mer smak av marinaden. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29