Wok med kyckling och pak choi
Snabblagad wok med många goda ingredienser. Saftiga kycklinglårfiléer är huvudnumret i woken som också innehåller pak choi och cashwenötter. Servera woken med nudlar och toppa med krispig salladslök.
Ingredienser
4 portioner
1 förp risnudlar (à 180 g)
1 dl majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 förp kycklinglårfilé (à 450 g)
4 msk neutral rapsolja
1 förp pak choi (à 250 g)
1 förp salladslök (à 125 g)
2 dl naturella cashewnötter
2 dl woksås (gärna asian pad thai)
För alla
Kontrollera noga innehållet i woksåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3016 KJ / 721 kCal
Fett34 g
Salt3.4 g
Kolhydrater71 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En av familjens favoriter. Lyckas dock alltid woka även salladslöken men det funkar lika bra det. 5/5
Johanna
2023-09-10Wow, en dl majsstärkelse. Är det verkligen rätt?
Mahmoud
2023-07-02Är det verkligen så att det skall vara 1 dl majsstärkelse, i rätten ?!
Bengt
2023-05-18Hej Bengt, tack för din fråga. Ja det stämmer, majsstärkelsen blir som en panering på kycklingen. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-19