Waldorfsallad

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
1
Waldorfsallad

Krispig och fräsch Waldorfsallad med gräddfil, äggulor, fransk senap, rotselleri, valnötter och äpplen. Servera på några romansalladsblad. Fräsch som lunch eller tillbehör på julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Waldorfsallad

Ingredienser

4 portioner
1 dl  gräddfil
2   äggulor
2 tsk  dijonsenap
300 g  rotselleri
2 dl  valnötter
2   syrliga äpplen
salt
svartpeppar
romansalladsblad

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat utan romansalladsblad.
Receptet är uppdaterat okt 2023.

Gör så här

Tips

Rökt skinka eller kalkon passar bra till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

En magrare variant av den Waldorfsallad, jag gjort tidigare, vilken baserades på majonnäs och vispgrädde.( Jag har för mig att det var originalreceptet från Waldorf Astoria) Den här magrare varianten var utsökt och lättgjord. Min favorit till rökt kalkon, ungtupp och varmrökt lax/öring ett tag framöver.****

Ture

2016-09-27

Näringsvärde per portion

Energi1030 KJ / 246 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Selleri- och äppelsallad med valnötter
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vintersallad med rotfrukter, pumpa och honungsnötter
Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Festost
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga