Vildrissallad med kumminstekt kycklingklubba
Bjud på en vacker måltid med detta smakrika recept på kumminstekt kycklingklubba och vildris. Riset kokas enligt anvisningar och är en rejäl smakhöjare med ingredienser som citron, dill, ärtor och rödlök. Servera sedan kycklingklubborna med hjärtsallad blandad med dijonsenap. Så himla gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014
Ingredienser
4 portioner
Kycklingklubba
4 kycklingklubbor
1 msk olivolja
salt och peppar
1 tsk hel kummin
2 dl vispgrädde
Vildrissallad
4 port vildrismix
1 citron
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
1 rödlök
1 msk olja
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
Sallad
2 hjärt salladshuvuden
1 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk vatten
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Kummin kan bytas ut mot fänkålsfrö eller mald spiskummin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3334 KJ / 796 kCal
Fett48 g
Salt2.09 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer