Vietnamesisk nudelsallad med räkor
Det här är en sommarfräsch sallad med nudlar, krispiga grönsaker och saltsöt dressing med tydliga asiatiska smaker som soja och koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012
Ingredienser
4 portioner
340 g räkor i lake
200 g glasnudlar
1 gul paprika
150 g sockerärtor
1/2 knippe knipplök
ca 100 g pak choy
1 lime
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek
2 1/2 msk japansk soja
1/2 kruka koriander
salt och peppar
För alla
Kontrollera innehållet i nudlarna. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Vid tillagningen av den här rätten är det en del grönsaker som ska skäras så låt barnen vara med i köket och hjälpa till. Då blir det oftast roligare för dem att äta sen!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2252 KJ / 538 kCal
Fett4.9 g
Kolhydrater99 g
Protein20.7 g
Kommentarer