Vegobouillabaisse

Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat
1
Vegobouillabaisse

Den kanske franskaste av soppor görs i det här receptet i en ny variant, helt vegetariskt. Sin vackra gula färg får soppan av saffran och apelsin.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Vegobouillabaisse

Ingredienser

4 portioner
300 g  vitlöksbaguetter
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   morot
ca 300 g  stjälkselleri
1 msk  olja
1/2 g  saffran
1   apelsin
500 g  krossade tomater
1 l  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk  fänkålsfrö
ca 3/4 krm  kajennpeppar
3 msk  hackad gräslök
1 dl  matyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt och naturella baguetter utan vitlökssmör i.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut vitlöksbaguetterna mot naturella baguetter utan vitlökssmör i. Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Ok vardagssoppa, dock var jag inte så förtjust i smaken som fänkålsfröna gav. Skulle jag göra den igen så blir det annan kryddning.

Marie

2012-12-04

Näringsvärde per portion

Energi1489 KJ / 356 kCal
Fett7.6 g
Kolhydrater55.1 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Bakad ost med cruditésallad
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungsglaserad stjälkselleri
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sellerisallad med anis
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hyvlat äpple med selleri, chili och lime
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ädelost med äppelinkokta russin
Betyg 2.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig sallad med kålrabbi och päron
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga