Veganska majsvåfflor med rårörda bär

Betyg 3.3 av 5.
161 personer har röstat
2
Veganska majsvåfflor med rårörda bär

Vill du servera veganska våfflor på våffeldagen? Dessa frasiga våfflor är helt fria från ägg och mjölkprodukter. Majsmjölet gör våfflorna extra gula och fina. Servera med rårörda bär och dekorera med citronmeliss.

Veganska majsvåfflor med rårörda bär

Ingredienser

8 st

Rårörda bär

250 g  blandade frysta bär
2 msk  florsocker

Våfflor

4 dl  majsmjöl
2 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 msk  strösocker
2 krm  salt
2 1/2 dl  sojadryck
1 dl  kallt vatten
2 msk  neutral olja (+ extra till våffeljärnet)

Till garnering

citronmeliss

För alla

Fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon eller andra bär till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
161 personer har röstat

Kommentarer

Tråkig smak! Vattnet hade jag skippat nästa gång om jag inte valt ett annat recept. Annars bra konsistens och lätta att grädda.

Maria

2020-03-31

usch

Rickard

2016-03-30

Näringsvärde per portion

Energi860 KJ / 205 kCal
Fett3 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Fröknäckebröd
Betyg 4.6 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grötmix med blåbär och goji
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hemmagjord granola med äpple och kardemumma
Betyg 4.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bananpannkaka med chiafrön
Betyg 4.1 av 5.
169 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chiapudding med mandelmjölk
Betyg 4.5 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrefrallor med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga