Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Vegansk gravad lax av morot

Ugnsbaka morötterna i skivor, grava dem i en lag med dill, socker och salt, servera som de är eller toppa med hovmästarsås. Ett fint och smart veganskt alternativ till den traditionella gravade laxen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g grova morötter
  • 1 1/2 dl grovsalt
Lag
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 kruka dill
  • 1 msk ättika
  • 3 msk strösocker
  • 3/4 dl vatten
Till servering
  • hovmästarsås
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala morötterna och lägg dem trångt i en liten ugnssäker form. Häll på saltet. Baka mitt i ugnen ca 40 minuter (beroende på morotens tjocklek). Morötterna ska vara lite al dente. Ta ut och låt svalna.
  3. Lag: Krossa vitpepparn. Repa av dillen (spara till servering) och lägg stjälkarna i en kastrull. Blanda alla ingredienser till lagen och koka upp. Låt lagen svalna.
  4. Lägg morötterna i dubbla plastpåsar tillsammans med lagen. Tryck ut så mycket luft som möjligt ur påsen och förslut. Låt ligga kallt över natten.
  5. Låt morötterna rinna av. Hacka dillen och rulla morötterna i hacket. Skiva morötterna och servera.
  6. Till servering: Servera gärna med hovmästarsås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.