Oliver med Västerbottensost
Den klassiska Västerbottensosten, tillsammans med oliver, blir en smakfull lagom kryddstark rätt. En deg av ost, smör, mjöl och kajennpeppar klickar du ut och lägger en oliv i varje. Nygräddade snittar med oliver och Västerbottensost har en livfull och mäktig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001
Ingredienser
24 st
1 burk oliver
2 1/2 dl riven Västerbottensost
2 msk osaltad mjukt smör
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
3 krm kajennpeppar
För alla
Fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Någon som testat att frysa dom? Hur blir dom isf kör man tinar upp dom i serverar?
Anna-karin
2024-04-17Hej Anna-Karin! Jag tror att dom kan bli lite blöta om man fryser dom, men om du ändå vill testa så kan du värma upp dom lite i ugnen igen. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-17Lika goda som alltid! Denna gång var det Amandas tur att äta upp alla, fast hon inte ens gillar oliver😀.
Jonas
2021-07-04Jag kavlar in fint riven Västerbottensost och cayennepeppar på en färdig smördegsplatta. Skär sedan till lagom bitar som man gör små paket av, med de små oliverna i. Läs kavlingsanvisningen på paketet... Snabbt och enkelt!
Camilla
2013-12-31