Recept: Vårprimörer med senapsdressing
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Vårprimörer med senapsdressing

3 röster

Gör en variant på hovmästarsås med dijonsenap och skånsk senap och ringla över vårens primörer, t ex knippmorötter, rädisor och sockerbönor. Gott till gravad lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012.

Ingredienser

  • ca 500 g späda morötter
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 broccoli
  • 1 ask sugarsnaps (à 150 g)
  • 1 ask haricots verts (à ca 150 g)
  • 1 knippe rädisor (à 220 g)
  • 3 salladslökar
  • salt

Senapsdressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 msk flytande honung
  • 5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. 2 dagar före festen: Vispa ihop senap, honung och vinäger. Vispa i oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen.
  2. Skrubba morötterna och skär i bitar. Ansa och skär blomkål och broccoli i små buketter.
  3. Koka morötter, blomkål, broccoli, sugar snaps/sockerbönor och haricots verts nätt och jämnt mjuka var för sig i lättsaltat vatten. Häll av och kyl i iskallt vatten ca 5 minuter.
  4. Ansa och dela ev rädisorna. Förvara grönsakerna i kylen.
  5. 4 timmar före servering: Strimla salladslöken. Lägg upp kokta grönsaker, salladslök och rädisor på ett fat.
  6. Strax före servering: Ringla över dressingen. Servera gärna till Snapsgravad lax och Krämig örtsås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.