Recept: Varm risonisallad med citrusyoghurt
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Varm risonisallad med citrusyoghurt

1 röster

En snabb och god maträtt är denna varma risonisallad. Salladen består bland annat av fänkål, sparris och kräftstjärtar som blandas med pastakorn. Servera med den syrliga citrusyoghurten och salladskott eller blandsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008.

Ingredienser

  • 4 1/2 dl risoni
  • 2 små fänkål
  • 250 g sparris (fryst eller färsk)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt och svartpeppar
  • 1 krm peppar
  • 1 burk kräftstjärtar (à 170 g)
  • 1 kruka dill
  • 50 g blandad sallad/ salladsskott

Citrusyoghurt

  • 250 g keso naturell
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Citrusyoghurt: Blanda keso och matyoghurt. Smaka av med citronjuice, citronskal samt svartpeppar och salt.
  3. Strimla fänkålen tunt och skär sparrisen i mindre stavar.
  4. Fräs fänkål och sparris i olivolja. Krydda med salt och peppar.
  5. Tillsätt risoni och vänd till sist ner kräftstjärtar och hackad dill.
  6. Servera med späda salladsskott och citrusyoghurt.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.