Varm bönsallad

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Varm bönsallad

Värmande och fräsch bönsallad, perfekt som förrätt eller tillbehör! Brysselkålen kokar du och sedan fräser tillsammans med körsbärstomater och vita bönor. Tillsätt kryddor efter smak, servera och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Varm bönsallad

Ingredienser

4 portioner
225 g  färsk eller fryst brysselkål
1 msk  olivolja
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
2 dl  hemkoka eller köpta stora vita bönor
flingsalt
peppar
färsk timjan

För alla

Innehåller inte gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Den som önskar syrligare sallad kan droppa lite citronjuice eller vinäger över. Balsamvinäger är gott på salladen men färgar tyvärr de vita bönorna. Välj i så fall den ljusa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

En lattlagad och lite annorlunda sallad som är som en hel måltid, jag gör den alltid till julbordet.

Jenny

2005-12-04

Testa liknande recept

Kejsargryta med kassler
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med brysselkål och pestodressing
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkålsribollita
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade rotfrukter med salsa verde och vita bönor
Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga