Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass

Betyg 3.9 av 5.
41 personer har röstat
7
Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass

Det här påminner om en brownie och serveras varm och seg från ugnen tillsammans med ljuvligt kall glass och rivet apelsinskal. Himmelska smaker som blandas i munnen.

Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass

Ingredienser

6 portioner

Chokladkaka

3/4 dl  vetemjöl
2 1/2 msk  kakao
1 tsk  bakpulver
140 g  mörk choklad
3   ägg
2 3/4 dl  socker
1 tsk  vaniljsocker
135 g  mat- och bak margarin (+ extra till formen)
50 g  valnötter (kan uteslutas)

Till servering

300 ml  Carte d’Or vanilj
1 dl  chokladsås
rivet skal av 1   apelsin

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass, choklad, matfett och chokladsås.

Recept och bild från Carte d´Or.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Hur stor bör formen vara?

Susanne

2023-12-22

Värmt rekommenderar! Enkelt och mycket god. <3

Mariam

2020-08-29

Riktigt god!

Jonas

2019-04-07

Testa liknande recept

Tebröd med färskoströra
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persiska valnötskakor (Gardi)
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kladdkaka med mjölkchoklad och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelhjärtan på burk
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chewy walnut-skärvor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Butlers avokado
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga