Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Våfflor med apelsingrädde

12 röster

Våfflor med apelsingrädde är en härligt busig lunchrätt som kan serveras ensam eller gärna efter en nyttigare soppa. Lägg en klick apelsingrädde på varje våffla och strö några apelsinkulor över.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 apelsiner
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk apelsinkulor

Så här gör du

  1. Vispa samman äggen. Tillsätt hälften av mjölken och allt vetemjöl och vispa till en klumpfri smet. Häll i resten av mjölken samt socker och salt.
  2. Smält matfettet i en kastrull och blanda ner i våffelsmeten. Grädda våfflorna i våffeljärn. Lägg våfflorna på ett galler.
  3. Skala och hacka apelsinerna. Vispa grädden till ett fast skum och blanda ned apelsinbitarna. Lägg en klick apelsingrädde på varje våffla och strö några apelsinkulor över.
Tips

Smaksätt gärna våffelsmeten med 1/2 dl kakao som tillsätts samtidigt som mjölet (för 4 port).