Våffla med persika och ricottaost
Frasiga våfflor med en topping av persika och ricottaost, krispigt och mjukt på samma gång. De söta persikorna och ricottaosten, som du smaksatt med honung och citron kompletterar varandra väl på den frasiga våfflan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003
Ingredienser
4 portioner
1 ask ricottaost (à 225 g)
2 - 2 1/2 msk honung (+ extra till garnering)
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl finhackad mynta
2 msk finhackade valnötter
1 burk persikor (à ca 500 g)
1 sats våffelsmet (se länk nedan)
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: grädda glutenfria våfflor.
Gör mjölkfri: grädda mjölkfria våfflor, uteslut ricotta och använd i stället en sojabaserad naturell mjukost eller en väl mogen mosad avokado till fyllningen.
Gör så här
Tips
Grundrecept för våffla finns att söka i Sök Recept.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättebra en bra variant av våfflor
Lars
2016-03-14