Recept: Ugnsstekt kycklingklubba (grundrecept)
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 min

Ugnsstekt kycklingklubba (grundrecept)

73 röster

Charmiga ugnsstekta kycklingklubbor kryddade med rosmarin, oregano, vitlök och nymalen svartpeppar. Servera dina kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter och het yoghurtsås. En lysande middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010.

Ingredienser

  • 1 kg frysta eller färska kycklingklubbor
  • 2 1/2 msk soja
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 1 dl vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda soja, ketchup, rosmarin och oregano med olja och peppar. Skala och pressa ner vitlöken.
  3. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och pensla på blandningen. Klicka över smör. Häll vatten i bottnen av formen.
  4. Stek kycklingklubborna i ugnen i ca 45 minuter (ca 30 minuter om de är färska), tills köttsaften är klar. Ös kycklingen ett par gånger under tillagningen.
  5. Häll i mer vatten om det skulle behövas. Spara gärna skyn. Häll ner den i en skål eller en burk och förvara i kylskåpet. Ta bort ev fett som ligger överst före användning.
  6. Servera gärna en av de nylagade kycklingklubborna till rostade rotfrukter med het yoghurtsås, t ex Ugnsrostade rotfrukter och Het yoghurtsås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.