Recept: Ugnsrostade tomater
  • Recept
  • Lättlagat
  • Tid: Under 30 min

Ugnsrostade tomater

2 röster

Ugnsrostade körsbärstomater på kvist är ett lika gott som vackert tillbehör till såväl fågel, fisk som kött. Olivolja och balsamvinäger ger dem en touch av medelhav.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012.

Ingredienser

  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg körsbärstomater på kvist i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra. Rosta i ugnen 15–20 minuter, tills tomaterna mjuknat.
  3. Låt svalna och förvara i kylen. Ta fram i god tid före servering.