Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotkräm

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotkräm

Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotkräm är en matig och färgglad rätt som dessutom är rik på smak. Med ingredienser som morötter, majrovor, amadinepotatis, cabanossi och rökt bog kommer ingen i hushållet gå hungrig! Servera pytten med den smarriga pepparrotskrämen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2013

Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotkräm

Ingredienser

4 portioner
4   morötter
300 g  majrovor
450 g  amandinepotatis
1/2 tsk  torkad timjan
2 msk  olja
salt och svartpeppar
240 g  kabanoss
300 g  rökt bog
1 1/2 msk  pepparrot
2 dl  matyoghurt
1/2   kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1522 KJ / 365 kCal
Fett16.7 g
Kolhydrater33.2 g
Protein18.9 g

Testa liknande recept

Glaserad majrova
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majrova med citron och timjan
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörsvängd majrova med kantarell
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Suovas pirko
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karamelliserade majrovor med smålök och russin
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kabanoss i libabröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga