Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotkräm
Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotkräm är en matig och färgglad rätt som dessutom är rik på smak. Med ingredienser som morötter, majrovor, amadinepotatis, cabanossi och rökt bog kommer ingen i hushållet gå hungrig! Servera pytten med den smarriga pepparrotskrämen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2013
Ingredienser
4 portioner
4 morötter
300 g majrovor
450 g amandinepotatis
1/2 tsk torkad timjan
2 msk olja
salt och svartpeppar
240 g kabanoss
300 g rökt bog
1 1/2 msk pepparrot
2 dl matyoghurt
1/2 kruka persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1522 KJ / 365 kCal
Fett16.7 g
Kolhydrater33.2 g
Protein18.9 g
Kommentarer