Recept: Ugnspannkaka med bacon
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 60 minuter

Ugnspannkaka med bacon

375 röster

Ugnspannkaka är ett klassiskt recept som uppskattas av alla. Denna fluffiga ugnspannkaka med bacon är lättlagad och otroligt god till vardagsmiddagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000.

Ingredienser

  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 liten purjolök
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • lingonsylt
  • råkostsallad (på riven kålrot, morot och apelsin)

Till servering

  • lingonsylt
  • råkostsallad

Så här gör du

  1. Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.
  2. Skölj och strimla purjolök och fördela i pannan. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.
  3. Häll smeten över bacon och purjo i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
  4. Till servering: Servera med lingonsylt och gärna råkostsallad på riven kålrot, morot och apelsin.
Näringsvärde per portion
Energi:
2451 kJ / 586 kcal
Protein:
27 g
Kolhydrat:
66 g
Fett:
23 g
Salt:
2,3 g
0,7 - 1,4 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer