Recept: Ugnspannkaka med bacon
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 min

Ugnspannkaka med bacon

244 röster

Ugnspannkaka är ett klassiskt recept som uppskattas av alla. Denna fluffiga ugnspannkaka med bacon är lättlagad och otroligt god till vardagsmiddagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000.

Ingredienser

  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 liten purjolök
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • lingonsylt
  • råkostsallad (på riven kålrot, morot och apelsin)

Så här gör du

  1. Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.
  2. Skölj och strimla purjolök och fördela i pannan. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.
  3. Häll smeten över bacon och purjo i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
  4. Servera med lingonsylt och gärna råkostsallad på riven kålrot, morot och apelsin.