Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon
Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon är ett recept på klassisk husmanskost med en modern tvist. Gör en böngryta av den heta buljongen som köttet kokats mört i och ät den med det saftiga, skivade köttet, varmt ris och tortillabröd.
Ingredienser
6 portioner
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 1 1/2 kg märgpipa
2 msk smör eller margarin
1 pkt bacontärningar (à 140 g)
1 lagerblad
1 msk chilipulver
2 tsk spiskummin
500 g krossade tomater
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
salt och peppar
socker
Till servering
ris
tortillabröd
gräddfil
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.
Receptet har uppdaterats nov 2020.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3914 KJ / 937 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Jättegott! Jag la till 2-3 tsk. rökt paprikapulver och tog rökt sidfläsk i tjocka skivor isf. bacon. Serverade med ris och toppade med avrunnen yougurt.
Göran
2023-01-29Tyckte att det var kanongott. Såg vad ni övriga skrivit och tog hänsyn till det. Kommer att göra det fler gånger.
Marianne
2021-09-04Håller med, alldeles för mycket vatten! Blev bara blask!
Morgan
2020-10-29Hej Morgan! Vi ber om ursäkt och har nu sett över receptet och uppdaterat mängden vatten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-11-13