Ugnsbakad torsk med örtcrumble och fetatsatsiki

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Ugnsbakad torsk med örtcrumble och fetatsatsiki

Denna variant på ugnsbakad torsk är toppad av ett smakrikt täcke med örtcrumble. Persiljan och gräslöken sätter fart på smaklökarna tillsammans med tsatsikin smaksatt med fetaost. Servera med nykokt potatis, citron och dill. Middagen är serverad!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Ugnsbakad torsk med örtcrumble och fetatsatsiki

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar torsk , Krav- eller MSC-märkt (à ca 130 g)
3/4 tsk  salt
2 krm  peppar
1 dl  vitt vin eller vatten
2 dl  färdig tsatsiki
50 g  fetaost
olivolja

Örtcrumble

25 g  rumsvarmt smör
3/4 dl  vetemjöl
2 - 3 msk  riven parmesan
2 msk  hackad persilja
2 msk  finskuren gräslök
1 krm  salt

Till servering

nykokt potatis
citronklyftor
ev dill

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym eller svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad torsk med potatissallad och sockergrillad lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga