Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing

En raffinerat grym tillbehörssallad med plommontomater, gemsallad, mynta och pecorino. Genom att tillaga tomaterna länge i låg temperatur förstärks smaken kraftigt. Ett superknep att ta till i början av odlingssäsongen när de inte smakar så mycket.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing

Ingredienser

4 portioner
8   plommontomater
2   vitlöksklyftor
1/4   kruka timjan
1 msk  socker
1/2 dl  plockade myntablad
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1 dl  olivolja
1 krm  salt
1/2 krm  nymalen svartpeppar
125 g  salladslök
2   gemsallad (hela huvuden)
50 g  pecorinoost
flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Ersätt osten med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1169 KJ / 279 kCal
Fett25 g
Salt2.24 g
Kolhydrater9 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Minipumpor av clementiner och bananspöken
Betyg 3.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm romdrink
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vattenmelon med yoghurt och Za´atar
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pim Jao
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga