Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

Betyg 3.9 av 5.
266 personer har röstat
23
Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

Ugnsbakad falukorv – en riktig klassiker och en favorit hos såväl barn som vuxna. Denna variant serveras med ett härligt potatismos och en tomatsallad. Ät, njut och låt maten tysta mun!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2023

Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g  mjölig potatis
2 dl  mjölk
salt och peppar

Korv

550 g  falukorv
2 msk  senap
2 msk  ketchup
1 dl  bostongurka eller inlagd hackad gurka
1 dl  riven ost
1 msk  ströbröd

Tomatsallad

2   tomater
1   rödlök
2 tsk  olja
2 tsk  vinäger

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Skiva tomat och lök och fyll i falukorvens skåror innan den sätts in i ugnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
266 personer har röstat

Kommentarer

Smör och lite sirap

Bert

2024-02-15

Jättegod! Perfekt vardagsmat

Per

2023-12-18

Alltid smör i moset!!

Tommy

2023-09-11

Näringsvärde per portion

Energi2804 KJ / 670 kCal
Fett33 g
Salt5.31 g
Kolhydrater62.2 g
Protein27.3 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falukorv med stuvade makaroner
Betyg 4.3 av 5.
97 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorv i ugn med mos
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig korvstroganoff
Betyg 4.2 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jimmy Janssons falukorvsmacka
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Falukorvsgryta
Betyg 3.8 av 5.
83 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korvstroganoff med ris
Betyg 4.2 av 5.
1944 personer har röstat
Under 30 min att tillaga