Tunnbrödssnittar med rökt lax och messmör
Norrlandsinspirerade tunnbrödssnittar där en len messmörskräm bryter mot den rökta laxsmaken och frisk gräslök. Fräs lök, blanda med färskost och messmör, krydda med gräslök och lägg upp snyggt på tunnbröd med bitar av rökt lax på toppen.
Ingredienser
10 portioner
2 schalottenlökar
1 msk smör
1/2 dl messmör
100 g färskost
1/2 kruka gräslök
10 bitar tunnbröd
200 g kallrökt lax
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Uteslut messmör. Välj laktosfri färskost och öka mängden till 150 g (för 10 port).
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Uteslut messmör. Välj mjölkproteinfri färskost och öka mängden till 150 g (för 10 port).
Näringsvärdet är beräknat per snitt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi393 KJ / 94 kCal
Fett6 g
Kolhydrater4.2 g
Protein5.8 g
Kommentarer
Hej Lisbeth! Det är hårt tunnbröd vi har använt.
Redaktionen
2013-12-06Undrar om det är hårt eller mjukt tunnbröd i receptet????
Lisbeth
2013-12-02