Tsatsiki med fänkål och vitlök

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Tsatsiki med fänkål och vitlök

Det är inte bara gurka man kan göra tsatsiki av! Testa en variant med färsk fänkål, som ger den svalkande, vitlöksstinna såsen en lätt ton av lakrits och fin krispighet. Vill man kan man tillsätta lite rostade fänkålsfrön. Servera gärna till grillad fisk och grillat kött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Tsatsiki med fänkål och vitlök

Ingredienser

4 portioner
1   fänkål (à ca 250 g)
2   vitlöksklyftor
1 msk  vit balsamvinäger
1 tsk  salt
3 dl  matyoghurt (10 %)
1 1/2 tsk  honung
1 krm  nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi449 KJ / 107 kCal
Fett6 g
Salt1.82 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Sallad med brieost, nötter och hallon
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen quinoasallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotstzatziki
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Skaldjurssallad med basilikadressing
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Quinoapanna med fisk
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga