Toscansk bönsallad

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
0
Toscansk bönsallad

Toscansk bönsallad är en matig sallad med härliga stora vita bönor, krispiga rädisor och illgröna sockerärtor. Tomat och basilika lyfter fram det italienska i den här vackra salladen och med fräscha råvaror behövs sedan inte mer än en god vinägrett. Bönsalladen räcker gott som enda tillbehör till kallskuret och är suverän på en buffé.

Toscansk bönsallad

Ingredienser

4 portioner
200 g  frysta sockerärtor
1   förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1   knippe rädisor
4   salladslökar
2   tomater
1   kruka krispsallad
1   kruka basilika

Dressing

1   vitlöksklyfta
2 msk  vinäger
3 msk  olivolja
salt och svartpeppar

Till servering

kallskuret kött t ex rostbiff eller skinka

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på det kallskurna.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1566 KJ / 374 kCal
Fett15.2 g
Kolhydrater19.3 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Salsicciaburgare med avokadoyoghurt
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med vita bönor
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumiburgare med vit böntzatziki
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönbiffar med avokado och pecorino
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quinoasallad med sparris och salsa romesco
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Landgång med grön puré och hyvlad fänkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga