Toscakaka
Toscakaka är en god och enkel kaka att baka. Som en sockerkaka toppad med mandelglasyr. Grädda kakan i ugnen och rör ihop glasyren av smör, socker, mjöl, mjölk och mandeln i en kastrull under tiden. Toscakakan är en given succé på alla kalas – lika oemotståndlig som lätt att baka.
Ingredienser
10 bitar
Kaka
100 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Glasyr
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g skållad strimlad mandel
För alla:
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: byt ut äggen mot no-egg ersättning alternativt 2 tsk bakpulver och 4 msk vätska (för 10 bitar).
Näringsberäkningen är beräknad per bit (beräknad på 10 bitar).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1525 KJ / 365 kCal
Fett23.2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater33.3 g
Protein5.3 g
Kommentarer
God, luftig. Omtyckt av hela familjen och grannarna.
Eva
2024-04-13Bakade denna Toscan för andra gången. Använder mandelsplitter istället för hackad/flagad mandel. Blir mer knaprig/krispig glasyr.
Mikael
2024-03-16Saknas sirap ochn vaniljpulver. Smakar pyton utan dessa ingredienser !!!!!!
Robert
2024-03-15