Tonfisk med saltkokt potatis och kallrökt aioli
Halstrad tonfisk är en rätt som sätter guldkant på vardagen, utan att för den delen vara särskilt komplicerad. Genom att steka fisken snabbt i en het panna får den en fin yta samtidigt som saftigheten bevaras. Servera med kokt potatis, sallad och en utsökt kallrökt aioli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016
Ingredienser
2 portioner
Potatis
450 g amandinepotatis
2 msk salt
5 dl vatten
Sallad
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 påse rucola (à 65 g)
Tonfisk
280 g vit tonfisk
1 tsk olja
salt och peppar
Till servering
1 dl kallrökt aioli
Gör så här
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Tips
Smaksätt salladen med pressad citron eller vinäger och olja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3416 KJ / 817 kCal
Fett52 g
Salt4 g
Kolhydrater45 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Got:))
Roman
2020-07-16Helt suverän för dig som inte gillar fisk, Smakar biff!
Lars
2017-01-09