Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

Betyg 3.3 av 5.
78 personer har röstat
0
Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

Hur låter vit tonfisk som är vänd i svarta sesamfrön och skuren i skivor? Till det serverar du alger frästa i olja och blandade med kokta glasnudlar, salladslök, chili och koriander. Förhöj smakupplevelsen med wasabimajonnäs.

Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

Ingredienser

4 portioner
2   förp fryst vit tonfisk (à 280 g)
125 g  salladslök
1   kruka koriander
1   röd chilifrukt
2 dl  majonnäs
1 msk  wasabipasta
4   port glasnudlar
100 g  glasört (eller 60 g saltört och 40 g havslilja)
2 msk  rapsolja
salt och peppar
1 tsk  sesamolja
1 dl  svarta sesamfrön

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein, laktos.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Får du inte tag på glasört, använd gärna gröna bönor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
78 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3629 KJ / 863 kCal
Fett55 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein37 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sesamstekt tonfisk med sojamarinade nudlar
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisk med sötsyrlig nudelsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Asiatisk nudelsallad med broccoli och halstrad tonfisk
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling i massamuncurry med glasnudlar
Betyg 3.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling i röd curry med gröna bönor
Betyg 3.5 av 5.
181 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingwok med ostronsås
Betyg 3.8 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga