Tomatsås

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Tomatsås

En vinnande sås med tomater, lök, färsk basilika och salvia. Tomatsåsen passar utmärkt att ha på pizzor eller att äta som en vegetarisk sås till pasta.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Tomatsås

Ingredienser

1 1/2 l
1   gul lök
2 - 3 msk  olja
3   burkar hela tomater (à 400 g)
1   burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk  smör
salt och peppar
1   kruka färsk basilika
2   salviablad
2 krm  socker
1 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Italienrullar
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi med bresaola och mozzarella i tomatsås
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk tomatsås
Betyg 3.8 av 5.
275 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saltimbocca
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsicciasås med salvia
Betyg 4.7 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minestrone med tomatpesto
Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga