Tomatcouscous med ingefärsrostad broccoli och sojabönor

Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
2Klimatsmart
Tomatcouscous med ingefärsrostad broccoli och sojabönor

Tomatcouscous med rostad broccoli och sojabönor är ett gott och lättlagat vegetariskt recept. Couscousen får smak av tomatpuré och buljong, och toppas med den ingefärsrostade broccolin och rostade sojabönor.

Tomatcouscous med ingefärsrostad broccoli och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
250 g  frysta sojabönor
500 g  broccoli
2   rödlökar
2 msk  riven ingefära
2 msk  olivolja
salt och svartpeppar
4 dl  grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
3 msk  tomatpuré
4 dl  couscous
1   lime
2 dl  rostade sojabönor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Pressade limen över couscousen istället - då behövs ingen dressing. Jättegott!

Anna

2020-08-28

Behövs dressing till

Markus

2017-11-23

Näringsvärde per portion

Energi2301 KJ / 549 kCal
Fett13 g
Salt0.9 g
Kolhydrater73 g
Protein27 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gulbetsbiffar med couscous och tzatziki
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Purjolökspuré med sesam och spiskummin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor i grön curry med bönor och broccoli
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med citron
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Auberginegryta med koriander och mynta
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga