Recept: Thai tofuburgare med sweet chilisallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Thai tofuburgare med sweet chilisallad

23 röster

Här vänds skivor av tofu i sesamfrön innan de läggs på grillen. Tofun, som ibland kallas sojabönsost, är mild i smaken. Men tillsammans med mango- och morotssalladen smaksatt med sweet chili blir det här en vegetarisk burgare med både hetta och krispighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013.

Ingredienser

  • 500 g marinerad tofu
  • 1 dl sesamfrön
  • 3 msk olivolja

Sweet chilisallad

  • 1 morot
  • 1 mango
  • 1/2 rödlök
  • 1 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 dl färska böngroddar
  • 1 1/2 dl sweet chilisås

Tillbehör

  • 4 stora skivor ljust surdegsbröd
  • 8 salladsblad
  • färsk koriander

Så här gör du

  1. Låt tofun rinna av och skär i skivor. Vänd dem i sesamfrön. Ställ åt sidan.
  2. Skala och riv moroten grovt. Skala, kärna ur och tärna mangon. Skala och finhacka rödlöken och strimla salladslöken.
  3. Blanda morot, mango, rödlök, salladslök och böngroddar med sweet chilisås. Grilla tofuburgarna några minuter på varje sida.
  4. Pensla brödskivorna med olivolja. Grilla dem på båda sidor. Dela bröden.
  5. Servera burgarna på bröden med salladsblad, sweet chilisallad och koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.

Näringsvärde per portion
Energi:
1182 kJ / 282 kcal
Protein:
10 g
Kolhydrat:
30 g
Fett:
13 g
Salt:
0,84 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer